onsdag 17 februari 2010

OS har börjat!

Bloggen har ej uppdaterats på ett tag. Detta beroende på att blogginnehavaren har varit på semester i New York. Men nu är jag tillbaka igen och OS har börjat.

Till min besvikelse har finländarna fått en dålig start. De medeljkandidater som hittils har varit i farten har inte lyckats ta sig till prispallen. Närmast har Janne Ahonen varit med en fjärdeplats i lilla backen.

Det är just starten i ett OS som är ack så viktig för ett land. I ett OS bildar man ofta en större grupp blandat med idrottare från flera olika sporter. Sedan lever man tillsammans i OS-byn. Får man bra utdelning i början så brukar det oftast smitta av sig på de andra idrottarna. Uteblir medaljerna brukar det istället bli onödigt mycket press på de idrottare som tävlar i slutskedet.

Sverige har däremot fått en bra start. Visst, det har uteblivit medaljer där också, men två OS-guld så här tidigt in på OS är mycket bra. Återigen har man fostrat fram en idrottstjej som är ödmjuk och låter prestationerna tala. Charlotte Kalla verkar precis som Magdalena Forsberg eller Carolina Klüft vara hur avspänd och glad som helst. De har alla haft en skön inställning till sina idrotter.

Sen så har vi Storuman-sonen och "storsnackaren" Björn Ferry som fick till en fullträff i jaktstarten. Kul för en glesbygdskommun som Storuman att få en OS-guldmedaljör.

OS har bara börjat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar