söndag 21 mars 2010

Att slippa epitetet "den eviga tvåan"

Ibland unnar man vissa idrottare eller lag en stor seger.

Sedan år 2000 hade bajenfansen fått lämna Studenternas idrottsplats i Uppsala besvikna hela 6 gånger.

Vilken supporter börjar inte misstösta efter ett sådant facit? Inte gjorde det saken bättre att Hammarby drabbades av ekonomiska problem och dess tid som topplag i svensk bandy såg ut att gå mot sitt slut, utan att ha tagit det så åtråvärda SM-guldet. Vilket lag vill bli titulerat "den eviga tvåan"?

Inget.

Men nu är det slut med det. För Hammarby är svenska mästare 2010. Den annars så landsortsdominerade bandyn i Sverige har nu ett mästarlag från storstaden. Denna gång fick supportrarna återvända till söders höjder med glädje.



Jag vill även nämna Per Hellmyrs. Efter stora framgånger i moderklubben Edsbyn valde han en ny utmaning. Han gick till konkurrenten Bollnäs och han har tagit laget åter till toppen. Det ska bli kul att följa Bollnäs i framtiden. Bandyn är ingen stor sport och Edsbyn håvade in mästerskap efter mästerskap. Ibland måste man hitta ny inspiration någonstans ifrån. Jag önskar flera kunde göra som Per Hellmyrs, även i andra idrotter. Men det får naturligtvis inte vara en stjärna som lämnar något av mina favoritlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar