tisdag 30 mars 2010

Er det straffespark?

"Er det straffespark" skanderar den norska kommentatorn flera gånger.

Platsen är "Stade Velodrome" i Marseille och Norge spelar mot stormakten Brasilien för att hålla sig kvar i fotbolls-VM 1998. En på förhand ganska så hopplös situation sade många, detta trots att Brasilien redan var klara gruppsegrare.

Brasilien tog dock ledningen väldigt sent i matchen genom Bebeto. Norge såg då ut att åka ut tur turneringen. Men i den 83:e minuten lyckades Tor Andre Flo kvittera, eller "Flonaldo" som man hade börjat kalla honom sedan Norge hade besegrat Brasilien i en landskamp året innan på Ullevål. Men nu var det ju en VM-match. Brasilien skulle väl ändå vara omöjliga att slå i sådana här evenemang.

Ett par minuter senare blåser domaren straff för Norge. Det blir många protester från brassarnas sida och på reprisbilderna undrar man vad domaren blåser för. Domaren var i stort sätt idiotförklarad fram tills Sveriges Television visade sina bilder. Där kunde man se att Flo blev hårt dragen i tröjan.

Fram stegar Kjetil Rekdal för att ta straffen. Bollen går till vänster och Taffarel går åt rätt håll, men Rekdals straff är välplacerad. Mål för Norge och vidare spel i turneringen!

Här kommer ett klipp från youtube med en uppjagad norsk kommentator. Klippet visar slutet av matchen från straffen fram tills slutet. Bildkvalitén är dock inte så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar