torsdag 6 maj 2010

Oleg Salenko

Den då 42-åriga Roger Milla trodde kanske att han kunde bli namnet på allas läppar igen, när han fick hoppa in i halvtid i gruppspelsmatchen mellan Kamerun och Ryssland i fotbolls-VM 1994. Hans laguttagning hade varit kontroversiell eftersom han egentligen inte ansågs platsa i laget. Men man kunde helt enkelt inte låta bli att ta ut denna nationalhjälte i laget.

Tro det eller ej, men Milla gjorde mål bara efter en minut i sitt inhopp. Men matchen kom att bli mer känd för det som hade tagit sin början i första halvlek. Nämligen Oleg Salenkos målkalas. Salenko hade gjort ett äkta hattrick i första halvlek och i andra halvlek gjorde han två mål till. Ryssland vann matchen till slut med hela 6-1. Salenko delade turneringens skytteliga på 6 mål med Hristo Stoitjkov. Dessa två fick dela på utmärkelsen "guldskon". Nu visar det sig att Salenko vill sälja sin guldsko för att få rätsida på sin ekonomi.