torsdag 19 augusti 2010

Vem vinner Piteås gunst?

Ishockeyn ligger mig varmt om hjärtat och nu är äntligen försäsongsmatcherna igång.

Hockeyn är som bekant stark längs norrlandskusten och rivaliteten mellan lagen är stor. Plantskolan Piteå har fostrat många duktiga spelare(Mikael Renberg, Mattias Öhlund, Tomas Holmström m.fl.) och flera har sedermera tagit steget till Luleå.

Piteå Hockey som nu lirar i norrettan har på sikt som mål att komma till allsvenskan. I övrigt är Piteborna delade när det kommer till favoritlag i elitserien. Ena halvan sympatiserar med Skellefteå, medan den andra vurmar för Luleå.

Nyligen gick Pitesonen Mikael Renberg ut i media och sa att Piteå Hockey endast bör samarbeta med Skellefteå. Ett kontroversiellt uttalande av Renberg som trots allt lirade hela 9 säsonger med Luleå. Han hamnade dock i osämja med klubben och skrev på för Skellefteå istället.

Jag vet inte vad som är bäst för Piteå hockey, men det låter ju som att man har hamnat i ett angenämt läge eftersom Luleå också vill forsätta samarbeta med dem.

Man får dock inte glömma bort den enskilde spelaren i det här läget. Piteås talanger ska väl ändå få välja själv till vilken klubb de går vidare till och när dom vill göra det.

För en Björklövare som jag ser jag ju visserligen hällre talangerna i Luleå än i Skellefteå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar