torsdag 14 januari 2010

Aj Aj Aj Teemu och klockan klämtar för Horava

Teemu Selännes OS-medverkan är i fara sedan han fick en fraktur i käken efter att ha träffats av en puck när hans Anaheim mötte Boston. Han har även tidigare under denna säsong varit skadedrabbad och har fått stå över 17 matcher.

Det är självklart att Teemu inte är den spelare som han en gång har varit eftersom han nu har uppnått en hög ålder. Men Selänne är min favorit. Han har på ett sagolikt sätt alltid ställt upp för landslaget och han har som oftast levererat! Teemu anno 2010 skulle även kunna tillföra mycket för ett finländskt landslag. Det återstår nu att se om han kan spela OS. Hoppas hoppas!

Miloslav Horavas MoDo tappar alltmer mark i jakten på en slutspelsplats. Horavas vara eller icke vara i klubben har diskuterats länge och han har själv berättat om hur han skulle ha förståelse för om Ö-viksklubben skulle ge honom foten.

Efter en klar förlust ikväll borta mot Färjestad så tror jag inte han får vara kvar. Alternativt att han avgår självmant. I ett sista försök att nå slutspelet krävs förmodligen en ny röst i MoDos omklädningsrum.

Hade dock Peter Forsberg inte råkat ut för revbensskadan hade historien faktiskt kunnat se annorlunda ut. Foppa kan bära ett helt lag på sina axlar. Markus Näslund är inte den typen av spelare som kan det.

Två saker som jag tror kan rädda Horava är att Foppa eventuellt är spelklar till nästa match och man därför låter Horava fortsätta gnugga på med det här änget. En annan sak kan också vara att man helt enkelt inte har någon ersättare klar för Horava. Men skulle Horava avgå självmant. Ja, då blir man så illa tvungen att hitta en lösning snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar