onsdag 14 april 2010

Stockholmshockeyn är tillbaka


När lag såsom HV-71, Linköping, Färjestad, Modo m.fl. har lyckats bra genom att driva sina egna topparenor, har Djurgården istället halkat efter när man har fått betala dyra hyror för Globen och Hovet. Man har inte kunnat driva verksamheten runtomkring hockeyn på samma sätt som många elitseriekonkurrenter.

Nu verkar dock stockholmshockeyn vara tillbaka på allvar. Djurgården är åter i final och känns som en stark utmanare till SM-bucklan. AIK har stigit till elitserien och de flesta ser nog framemot nya stockholmsderbyn i den tidvis så tråkiga serielunken. Djurgårdens kontinuitet har äntligen betalat av sig, även om man förstärkt ledarstaben med Hardy Nilsson. AIK har gjort en fin satsning och deras lagbygge har tillskillnad från t.ex. Leksands tagit dem till elitserien igen.

Ja, allmänna idrottsklubbens satsning mot eliten har känts fräschare än Leksands. Leksand går och vinner allsvenskan år efter år med dyra, men ack så gamla spelare. Leksand gjorde kanske en helt OK kvalserie i år. Men det räckte inte. Det finns bevisligen lovande juniorer i laget, eftersom klubbens J20-lag vann SM-guldet i år. Så Leksand skulle göra klokt i att satsa långsiktigt och ungt. För chanserna att stiga finns ändå där. AIK i år och Rögle för ett par år sedan är bevis för att en mer anspråkslös satsning kan ta dig till eliten. Och när man väl har stigit till elitserien, ja då vill man väl ha ett lag som kan bestå ett tag, inte ett pensionärsgäng.

Sen vill jag bara säga att jag unnar Jimmie Ölvestad ytterligare ett SM-guld. Vilken kämpe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar